Portarii s-au grăbit
Porțile-au deschis
Mesele-au întins
Cu fete alese
Pe mese plin de sapuri
Si paharele cu fripturi
Pentru ale dumneavoastră guri
Și furcuțe zugrăvite
Și linguri tot căsăpite.
Deci poftim luați
Și ospătați.

Moldova a fost și este o zonă a țării de unde apar ca din pământ oameni extraordinari, oameni talentați, muncitori și buni la suflet. Este tărâmul magic de unde a apărut cel mai mare poet al neamului, omul care ne-a învățat ce înseamnă iubirea adevărată și pe versurile căruia am plâns măcar o dată în viață citindu-le: Eminescu.
Tot din Iași sunt originari și Paula și Mihai Valeriu. Paula este balneofizioterapeut, iar Mihai este inginer constructor. S-au cunoscut la Biserică acum 6 ani și de atunci sunt nedespărțiți. Timpul a trecut și au creat amintiri comune. Cea mai frumoasă este chiar nunta lor. O nuntă tradițională după cum au văzut la altcineva și le-a plăcut atât de mult încât au vrut să aibă versiunea lor proprie.

O nuntă frumoasă, la care toți invitații să se simtă bine cere timp și atenție la detalii. Mirii au început să se pregătească de nuntă cu 2 ani înainte. Cel mai dificil lucru de realizat au fost costumele, care denotă atenție pentru detalii și foarte multă răbdare.
Ținutele au urmat tradiția și au fost realizate manual de către Cornelia, o persoană deosebită care coase ie pe pânză cu propria mână.
Buchetul a fost din trandafiri albi și roșii, primit cadou.

Verighetele au fost făcute din aur galben, cu un design simplu, la Ellegance.

Cununia religioasă a avut loc la Biserica „Preasfânta inimă a lui Isus” din Dărmănești.

Petrecerea s-a desfășurat la Restaurant La Anne.
La nunta lor au urmat toate tradițiile pe care le cunoșteau: joia florilor, bărbieritul mirelui, iertăciunea, hora în curte, plecatul spre nași.
Am urmat toate tradițiile cunoscute. Începând cu joia florilor în care tinerii din sat se adună la casa mirelui și pornesc prin munți pentru a aduce brazii care se pun la poartă. Sâmbătă dimineața flăcăii au bărbierit mirele, a urmat iertăciunea (mirele și-a cerut iertare de la părinți și frați pentru tot), hora în ogradă. De acolo toți au pornit spre nași și apoi la mireasă. Mirele a negociat cu frații miresei pentru a putea intra. Apoi cu o ramură de busuioc în mână a intrat în casă să caute mireasa. Mireasa și ea avea o ramură de busuioc. În cazul nostru mireasa l-a stropit prima, deci conform tradiției ea conduce în casă. Apoi, iertăciunea miresei. De acolo cu trăsura la biserică. La restaurant am avut dansul mirilor, furatul miresei, dansul găinii și colacii.

Invitații au dansat și s-au bucurat pentru cei doi tineri însurăței până dimineața pe muzica veselă a formației Moldovenii.

Casă de piatră și copii frumoși!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Biserica: „Preasfânta inimă a lui Isus” Dărmănești
Locația petrecerii: Restaurant La Anne
Fotograf: Dumitru Constantin
Videograf: Alina Constantin
Vestimentația tradițională: Cornelia
Verighetele: Elegance
Coafura și machiajul: Mădălina Elena Domoș
Buchetul miresei: realizat din trandafiri albe și roșii, primit cadou
Invitațiile: realizate de către mireasă
Muzica: Formația Moldovenii