Luna mai, în saboţei,
Călduţă şi delicată,
Lasă-n jur parfumul ei,
Şi gătită ca o fată,
Stă în ploaia de lumină,
Plimbându-se prin grădină.
Printre plopii foşnitori,
Se revarsă infinitul,
Limpede, fără de nori.
Pe pământ doar clipocitul
Unui izvor se aude.
S-ar ascunde. Cum? Şi unde?
Vântul se înclină lent.
La fruntiţa cu ani mulţi,
Cioara poartă pansament
Şi se vaită. Vrei s-asculţi?
-Un broscoi, ţup, a sărit,
Şi-n zvâcnire m-a rănit!
În cascadă, un castan,
Scutură floarea uscată.
Pe sub frunza de bostan,
Nici îngustă, nici prea lată,
Stau gângănii la răcoare,
Lâncezând de atât soare!
Un miraj e luna mai,
Toţi salcâmii sunt în floare!
Păpădii, brusturi şi scai,
Râd în verde. Ca o mare
Se întinde şi câmpia,
Răsfăţându-şi ciocârlia.
Florar în saboței, Aurora Luchian
În mirajul culorilor de mai Mădălina-Elena și Iulian Constantin sărbătoreau taina nunții în orașul Roman.
Povestea lor a început în timpul facultății, când perfecțiunea venea sub numele Iulian pentru Mădălina și cunoștea reciprocitate.
Ne-am cunoscut în timpul facultății respectiv în 2013, într-un moment în care nu mai speram să mai găsesc un bărbat calm, muncitor, inteligent, romantic, atrăgător, foarte atent atunci cand venea vorba de mine, de noi și nu în ultimul rând să aibă aceleași tabieturi ca ale mele, să-i placă doar ciocolata albă, detestând cacaoa (la fel si eu).
„Suntem foarte naționaliști și ne iubim țara noastră dragă și cum altfel am putea arăta asta, ci doar prin portul nostru românesc„
În luna lui Florar, cu respect față de rădăcinile noastre și iubire pentru ceea ce reprezintă tradiția românească, Mădălina-Elena și Iulian-Constantin au decis să organizeze cununia civilă îmbrăcați în costume populare specifice zonei Neamțului, în aer liber.
În prima lună de toamnă au binecuvântat uniunea la Biserica Sf Tereza a Pruncului Isus, din Roman. Nunta a fost însoțită de respectarea obiceiurilor de nuntă din Moldova, dintre care amintim: punerea voalului miresei, iertăciunea, hora miresei.
În 2015 ne-am hotărât să ne căsătorim. Ne doream ca nunta să fie neapărat la cort, am avut un pic de căutat, că deja o parte din locații erau ocupate, până ne-am găsit și locul nostru. Un prim gând a fost să facem cununia civilă și religioasă în aceeiași zi, iar prin martie ne-am dat seama că nu este o idee prea oportună fiind prea obositor pentru noi. Atunci am venit cu o idee asupra soțului meu de a face cununia civilă în costume populare (la început a fost puțin sceptic, după care i-a plăcut foarte mult). Pentru a fi în dublu exemplar sărbătoarea, am propus să fie pe 21 Mai (pe lângă oficializarea căsătoriei noastre este și sărbătoarea Sfinții Constantin și Elena). Totul a fost nemaipomenit, cu foarte mari emotii!
Nunta noastră a început cu punerea voalului și floarea mirelui în piept. Am respectat și obiceiul cu oglinda, de a da bani pentru a ne putea uita în ea, după care noi, mirii, le-am pus florile nașilor, părinților, fraților, domnișoarelor de onoare și cavalerilor, după aceasta a fost iertăciunea luată de la părinți (un moment în care nu-ți poți stăpâni lacrimile), hora miresei și apoi la biserică unde mirele a intrat primul cu mama sa de braț și ultima eu, (mireasa), cu tatăl meu de braț.
Totul a fost peste așteptările noastre!
Petrecerea a avut loc la cort, cu dans, muzică, voie bună și bucate alese.
Vă dorim trai frumos împreună!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Locație petrecere: În aer liber
Fotograf: Lucaci Cornel
Cameraman: Lucaci Cornel
Vestimentația: Atelier Bromania
Verighetele: Elegance
Aranjamentele florale și decorațiuni: Florăria Lucia S
Coafura și machiajul: Cristina Ciobanu
Muzica: Dirijorul Cristian Năstase și formația lui, din Bacău