Ce mi-i drag nu mi-i urât
De-ar fi negru ca pământ!
Ce mi-i urât nu mi-i drag
De-ar fi cât cașul de alb!
J.U.Janik-A. Bârseanu
Se spune că timpul vindecă totul și aduce sufletele pereche împreună. De cele mai multe ori chiar așa este. Așa se face că în urmă cu 9 ani două suflete frumoase se găseau. Lavinia și Eugen s-au plăcut și au început o relație ce a crescut gradual, devenind prieteni, frați, părinți, colegi, iubiți. Am fost alături unul de altul și ne-am susținut reciproc.
Povestea noastră a început în urmă cu 9 ani, pe când eram doi copii. Relația noastră a decurs de la sine, am crescut împreună.
Viața nu e numai roz și cel mai trist, mai greu, mai dureros este să pierzi pe cineva drag. Când Lavinia și-a pierdut iubitul tată, logodnicul ei Eugen, familia și viitorii nași i-au fost alături și au ajutat-o să treacă peste moment.
Din păcate, în luna mai a acestui an, tatăl meu a decedat și a lăsat un gol imens în inima mea, dar împreună cu Eugen, nașii noștri și parinții am trecut peste evenimentul neplăcut și am continuat pregătirile pentru ziua cea mare.
Veșmintele tradiționale au avut o semnificație specială: catrința miresei a fost purtată de bunica sa la propria nuntă, în urmă cu 50 ani. Astfel, Lavinia s-a simțit mai aproape de bunica sa.
De asemenea, eu, ca mireasă, mi-am dorit ca bunica mea să îmi fie aproape și am reușit purtându-i catrința cu care a fost și ea, la rândul ei, mireasă.
Nunta tradițională este o nuntă în care se respectă tradițiile din străbuni și se folosesc pe cât posibil produse tradiționale, făcute acasă.
Ne-am dorit o nuntă la care să ne simțim bine, o nuntă la care invitații să petreacă pe cinste, cu muzică bună, rachiu de prune (făcut acasă, în cazan de cupru), vișinată (din prune culese de noi), vin (făcut de unul dintre nași).
Cununia religioasă a avut loc în Biserica Înălțarea Domnului, Muzeul Satului Bucovinean, Suceava, iar petrecerea de după nuntă a avut ca locație Salonul Balada. Costumele de zi, ia miresei, poalele și ia mirelui au fost cusute de către o mătușă.
Invitații au dansat până în zori de zi!
Casă de piatră vă dorim!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Locația petrecerii: Salon Balada
Biserica: Înălțarea Domnului, Muzeul Satului Bucovinean, Suceava
Fotograf: Romantic Studio
Vestimentația tradițională: Iile mirilor au fost cusute de către mătușa miresei, catrința miresei a aparținut bunicii sale
Rochia de mireasă: Lacramioara Ciogole
Costumul mirelui: Janice Suceava
Verighetele: Complex Unirea
Coafura și machiajul: Budeanu Diana,Salon Bliss
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Nuntă de vis
Muzica: Sorin Filip Band
Tortul și prăjiturile: Cofetaria Criss
Invitațiile: Nuntă de vis