Dumnezeu a luat trup din lut
Ochii din soare, duh din stele
Și a dat duh și răsuflare
Lui Adam cel mare
Dumnezeu pe-Adam de mână l-a luat
Prin tot raiul l-a purtat
Și văzând că nu e bine
Să trăiască omul singur pe pământ
Pe Eva el i-a zidit.”
Strigături de nuntă
În miros de toamnă și bucuria unui nou început, Andrei și Ioana hotărau să își sărbătorească iubirea alături de familie și prieteni.
Povestea lor a început în cea mai veche grădină a capitalei, parcul Cișmigiu, când pasiunea lor pentru fotografie a fost lipiciul. Doi ani mai târziu, aflați la Viena, Ioana primea ”cel mai frumos inel”, simbol al iubirii pe care Andrei i-o poartă.
Povestea noastră a început într-o după amiază de martie, în parcul Cișmigiu. Cel care a făcut posibilă întâlnirea noastră a fost un prieten comun. Toți trei suntem pasionați de fotografie, iar Bogdan, ne-a invitat la o tură foto. Relația noastră s-a dezvoltat frumos, cu plimbări și discuții lungi, până în miez de noapte, pe digul lacului Crângași. După doi ani de relație, am fost cerută în căsătorie în cel mai frumos mod. Eram în vacanță la Viena, iar după ce am coborât din turnul Donauturm, am hotărât să ne odihnim puțin pe iarba din parc. Întrebarea a venit spontan, iar eu tremuram toată de fericire. A fost un moment unic, pe care o să-l țin minte toată viața, la fel ca și primul lui sărut. Mi-a dăruit cel mai frumos inel. Un inel de lemn. Mie nu-mi plac diamantele și bijuteriile scumpe. Și nici lui. A fost momentul nostru simplu, fericit și emoționant.
„Suntem doi oameni simpli, care-și iubesc țara și tradițiile!”
Nunta Ioanei și a lui Andrei a fost un eveniment dedicat iubirii, bucuriei și frumuseții costumului popular românesc. Îmbrăcați în veșminte tradiționale, mirii trăiau emoția săvârșirii cununiei religioase la Parohia Sf. Trei Ierarhi, Fundeni, alături de cei dragi.
Am hotărât să ne căsătorim la fel de simplu. A fost o nuntă mică, de zi, în cea mai frumoasă grădină din București. Toți am avut straie tradiționale românești. Ia miresei a fost cumpărată de la o familie din Dâmbovița care culege de pe la sate straie populare. Fusta a fost confecționată de Atelier Muna, iar materialul este din nanghin. Marama este a bunicii miresei. Cămașa mirelui a fost cumpărată din Câmpulung, Argeș. Ambele cămăși, ia miresei și a mirelui, au peste 70 de ani vechime. Pantofii miresei sunt brodați cu model tradițional de către pantofica.ro.
Sărbătorirea uniunii a continuat la Ochișoru Home cu muzică, veselie, dans și bucate alese.
Vă dorim ani frumoși împreună!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Locație petrecere: Ochișoru
Fotograf: Theo Manusaride
Vestimentație: Fusta miresei a fost achiziționată de la Atelier Muna
Verighete: Zehava
Pantofi mireasă: Pantofica
Coafură: Dorina Gheorghe
Machiaj: Cristina Diaconu
Flori și decorațiuni: Maururu