Zările, de farmec pline,
Strălucesc în luminiș;
Zboară mierlele-n tufiș
Și din codri noaptea vin
Pe furiș.
Care cu poveri de muncă
Vin încet și scârțâind;
Turmele s-aud mugind,
Și flăcăii vin pe luncă
Hăulind.
Cu cofița, pe-ndelete,
Vin neveste de la râu;
Și, cu poala prinsă-n brâu,
Vin cântând în stoluri fete
De la grâu.

Noapte de vară de George Coșbuc

În prima lună de vară, umblă vestea că în țară, nunta Georgianei și a lui Adrian era sărbătorită cu veșminte tradiționale, flori în păr, emoții și zâmbete largi.

S-au cunoscut acum șase ani, prietenia pe care au construit-o a condus la o frumoasă poveste de dragoste, uniți de pasiunea pentru călătorii: Ce ne definește pe noi doi? Mâncărimile în talpă. Nu stăm locului o clipă, suntem plimbareți irecuperabili, indiferent de anotimp sau banii din buzunare.

După alți patru ani plini de aventuri, care mai de care mai „năzdrăvane”, am decis să ne „liniștim” și să ne facem oameni cuminți și serioși, că loc pe frigider să mai punem magneți nu mai avem (am depășit 160 de bucăți). Nu prea ne-a ieșit pentru că și nunta a fost prilej de a face lucrurile tot în stilul nostru: experiențe memorabile, idei neconvenționale, căutări multe, dar cu descoperiri frumoase.

Decizia de a face o nuntă în stil tradițional a venit în mod natural, pentru că am fost crescuți de bunici și avem tradițiile românești aproape de sufletul nostru, astfel că în data de 24 a lunii iunie, Georgiana și Adrian pășeau alături de familie și prieteni în Casa Căsătoriilor a sectorului 3 din capitală pentru oficierea cununiei civile.

În loc de obișnuitele bomboane, am servit invitații cu cozonaci moldovenești facuți de o matușă, prăjituri de casă făcute de mama mirelui  și băuturi tradiționale cumpărate de la Târgul Tradițional din Muzeul Țăranului Român (afinată, caisată, vișinată, lichior de cireșe amare, fresh-uri). Toate acestea le-am aranjat frumos în coșulețe de răchite făcute de meșteri locali din Focșani.

Acesteia i-au urmat o ședință fotografică într-un cadru simbol al etnografiei românești, Muzeul Satului din București.

Apoi a urmat masa de la Berăria H din Parcul Herăstrău, unde am servit bucate românești – aperitive reci și fripturi de toate felurile.

Ziua nunții lor a coincis cu ziua Internațională a Iei Românești, încă un motiv de bucurie și sărbătoare pentru mirii noștri, foarte fericiți de inițiativa lor de a face o nuntă tradițională.

Nașii și părinții au fost susținătorii noștri încă de la început, iar prietenii au fost tare surprinși să vadă ce frumos poate ieși o astfel de ocazie daca alegi să o petreci în atmosfera nunților de demult.

Vă dorim la mulți ani frumoși și aventuroși în continuare!

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:

Locație petrecere: Berăria H
Veșminte: Atelier Demetria
Fotograf: Lupașcu Photography
Hair stylist:Le Grand Art
Make up: Ana Cucuta
Verighete: Coriolan
Aranjamente florale: Monette Flowers
Locație ședință foto: Muzeul Satului din București