De-aş avea şi eu o floare
Mândră, dulce, răpitoare,
Ca şi florile din mai,
Fiice dulce-a unui plai,
Plai râzând cu iarbă verde,
Ce se leagănă, se pierde,
Undoind încetişor,
Şoptind şoapte de amor;De-aş avea o floricică
Gingaşă şi tinerică,
Ca şi floarea crinului,
Alb ca neaua sânului,
Amalgam de-o roz-albie
Şi de una purpurie,
Cântând vesel şi uşor,
Şoptind şoapte de amor;De-aş avea o porumbiţă
Cu chip alb de copiliţă,
Copiliţă blândişoară
Ca o zi de primăvară,
Câtu-ţi ţine ziuliţa
I-aş cânta doina, doiniţa,
I-aş cânta-o-ncetişor,
Şoptind şoapte de amor.
De-aș avea de Mihai Eminescu
Povestea Dianei și a lui Bogdan a început în vara anului 2015 la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud. Așteptam la spovedit la același duhovnic, timp în care am povestit destul de mult, mai ales pentru doi oameni care abia se cunoscuseră.
În aceea vară ne-am mai văzut ocazional la Mănăstirea Oasa, timp în care am păstrat legătura, însă nu foarte strâns. Lui Bogdan îi plăcuse zâmbetul meu, iar mie liniștea și calmul pe care îl simțeam în jurul lui. Ne-am oficializat relația la sfârșitul lui noiembrie. Apoi au urmat un șir lung de revederi pline de bucurie și despărțiri grele în autogara din București.
În cele din urmă Diana s-a mutat la București, după aproape un an. Astfel am început o călătorie interioară unul spre celălalt, care a culminat cu cererea în căsătorie, ce a avut loc de Bunavestire.
Astfel au început pregătirile de nuntă. Data aleasă a fost cea de 1 Iulie, astfel că viitorii miri nu au avut foarte mult timp la dispoziție pentru organizare. Locul ales a fost acela unde s-au întâlnit pentru prima dată, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul”.
Apropierea de Biserică și dragostea față de portul popular i-a determinat pe Diana și Bogdan să aleagă veșminte de nuntă în stil tradițional. Categoric, ne doream ceva tradițional, însă am parcurs un drum lung până am găsit ceva care să se plieze pe dorințele noastre și pe cineva care să ne ajute în acest sens.
Nunta a început cu îmbrăcatul mirilor într-o casă tradițională din satul Găbud. De acolo, toți invitații s-au îndreptat spre Biserică. Mare ne-a fost bucuria că invitații nostri, veniți în mare parte din Sibiu și București, au purtat costume populare, întregind astfel cadrul de poveste.
Biserica din sat, veche din 1777, a prins viață, fiind împodobită cu ștergare, tricolor și lumânări, creând astfel o atmosferă autentică care ne-a desăvârșit trăirea profundă a tainei Sfintei cununii.
Bucuria cununiei a fost urmată de o petrecere în sat. Cursul evenimentelor de la petrecere nu a fost planificat în detaliu, însă am avut parte de mulți invitați supriză care au cântat și au întreținut atmosfera până seara, când nașul și mirele au întregit-o cântând la chitară.
Privind în urmă, realizăm că am avut parte de o nuntă idilică, unde fiecare invitat și-a adus aportul, transformând evenimentul mirilor într-un eveniment al tuturor. Nu am avut așteptări în legatură cu desfășurarea nunții în sine, totul decurgând firesc, natural, iar noi putem spune că am avut parte de cea mai frumoasă nuntă!
Vă urăm ani binecuvântați împreună!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Locație petrecere: Căminul Cultural Găbud
Fotograf: Benedict Both
Cameraman: Benedict Both
Vestimentația miresei: Atelier Demetria
Ia mirelui: cusută manual de către Andreea Sas din satul Găbud
Verighetele: Bijuteria Stil
Coafura: Salon En Vogue, Luduș
Machiajul: realizat de către mireasă
Aranjamentele florale și decorațiuni: realizate de către mireasă și câteva prietene
Muzica: DJ SOA Events, Ana Cioflica, Emiliana Mărginean și Viorel Moldovan
Invitațiile: realizate de către mire
Tortul: New Mar Catering