Fost-au, fost un crăişor
Tinerel, mândru fecior
Cum e bradul codrilor
Sus, pe vârful munţilor.
De soţie şi-a luat
O copilă din cel sat,
Copiliţă româncuţă,
Toţi vecinilor drăguţă:
Cu chip dulce luminos,
Cu trup gingaş mlădios
Cum e floarea câmpului
În lumina soarelui.
Inelul și năframa de Vasile Alecsandri
Povestea Andreei și a lui Philippe a început cu 10 ani în urmă când amândoi eram colegi de clasă la Colegiul Național Vlaicu Vodă în Curtea de Argeș. Însă povestea de dragoste dintre ei a trebuit să mai aștepte pentru că Philippe s-a mutat cu familia sa în Suedia. Au urmat mulți ani în care nu am mai vorbit deloc.
Ocazional ne mai întâlneam în vacanțele de vară în timp ce fiecare se plimba pe singurul bulevard din oraș, însă dialogul nostru nu depășea mai mult de Bună! Bună!
Însă în cele din urmă drumurile lor aveau să se intersecteze din nou: Viețiile noastre au fost pline de diferite exeperiențe separate până când în toamna lui 2015 când eu mă aflam la New York am văzut o postare pe Facebook care mi-a atras atenția și un simț mi-a spus să aflu mai multe informații despre băiatul din acel video care se juca cu ceva tehnologie. Așa a început conversația noastră care a durat multe ore, nici diferența de fus orar de 6 ore între America și Suedia și nici faptul că Philippe avea a doua zi examen nu ne-au putut opri, descoperind că avem atât de multe lucruri să ne spunem. Acesta a fost al doilea nostru început, practic.
După ce Andreea s-a întors acasă, au urmat multe zboruri între România și Suedia, până când în vara următoare mi-am făcut bagajele și am pornit-o și eu spre Nord.
La scurt timp după, și anume pe data de 9 decembrie 2016, am avut căsătoria civilă în Suedia și pentru că rudele și prietenii din țară nu au putut participa la eveniment, am decis să avem și o nuntă românească în care să adunăm apropiații. Nu a fost chiar așa pentru că atunci cand am început să punem pe listă numărul de invitații, s-a depășit suta, așadar am dat frâu liber imaginației: Dacă e nunță, păi nuntă să fie!
Astfel că în septembrie 2017 am adunat 350 de oameni frumoși care s-au bucurat alături de noi.
Cei doi miri au ales să își facă nuntă tradițională pentru că: amândoi facem parte din familii care respectă tradiția, avem bunici profesori, medici, părinții lui sunt medici iar tatăl meu este solist de muzică populară. Educația noastră a fost din start în această direcție. Eu am folosit tradiționalul chiar și în lucrarea mea de diplomă de la finalul liceului de arte plastice, când am făcut o serie de lucrări cu inspitație folclorică. Totuși, decizia temei am luat-o când ne-am dat seama că în contextul nostru, al unei nunți lejere și al unui mozaic de invitați, nu am putea să purtăm costume prea rigide și elegante, așa că am plecat de la premiza cât mai comod. Ne-am dorit amândoi ca ceea ce investim în costume să putem păstra și folosi mai târziu și așa a fost. Ne-am bucurat să aducem portul tradițional la nunta noastră, însă am făcut-o într-o manieră contemporană, relaxată, folosindu-ne de abilitățile plastice de a crea imagini frumoase, cu suflet.
Pentru mai multe detalii despre nunta tradițională a Andreei și a lui Philipe puteți vizita această pagină.
Vă dorim ani binecuvântați împreună!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Locație petrecere: Casa Lăzăroiu
Locație ședință foto: Lacul Vidraru, Călugariță, județul Argeș
Fotograf: Two little boxes
Vestimentația: Iile au fost realizate de către Flori de ie, fusta de către doamna Lenuța Tufeanu din Curtea de Argeș iar vesta mirelui a fost împrumutată de la primarul Topoloveniului, Gheorghiță Boțârcă. Aceasta face parte din patrimoniul familiei sale.
Coafura: Salon Prestige, Curtea de Argeș
Machiajul: Arina Albu
Muzica: Grațian Bădescu, tatăl miresei, împreuna cu Taraful Cătălin Iancu, Ansamblul Doruri Muscelene, Elena Sima, Lucia Pupezescu, Mădălina Lupu, și Lucica Baciu Bica.
Dans: Ansamblul Folcloric Dorul din Pitești
Verighetele: Monetăria Statului
Buchetului miresei: Happy Flower. Buchet realizat din dalii burgundy. Rezultatul a ieșit exact cum si-a dorit mireasa, foarte natural și lejer.
Cununa din flori: Florăria Marina 2000 din Curtea de Argeș
Tortul și prăjiturile: Cofetăria Ribana, Pitești
Invitațiile: realizate de către miri ajutați de către familie și nași
Mărturiile: borcănele cu miere de la Stupina apicultorului Gigi Croitoru, aranjate de către miri.