(…)Las jos tot lutul pământesc
Și-n lumea naltului plutesc.
Și când mă uit în urma mea
La discul rotunjit din tină,
Îl văd schimbat deodată-n stea,
C-o licărire de lumină
(…)
Ce farmec pui în toate cele!…
(…)
Tu schimbi pământurile-n stele.
Care-i privirea omenească
Pătrunzătoare de mister,
Ce-ar îndrăzni să bănuiască
Că lumea noastră pământească
Trăiește însăși ea în cer?
„August” de Duiliu Zamfirescu
În a doua jumătate a lunii lui Gustar, când toate roadele pământului au arome dintre cele mai deosebite, Victor și Raluca au decis să trăiască alături de prieteni și rude aroma sfântă a uniunii lor în fața lui Dumnezeu, în zona pitorească din Brebu Mânăstirei.
Povestea lor a început cum nu poate fi mai perfect: prin dragoste la prima vedere. De 5 ani sunt împreună, iar de 3 ani își mărturisesc în fiecare zi iubirea unuia față de celălalt, pe străzile romanticului nostru „mic Paris”.
Ne-am cunoscut acum 5 ani, privirile ni s-au intersectat și am știut de atunci că suntem făcuți unul pentru celălalt. Suntem împreună de 5 ani, iar de 3 ani locuim în București.
„Mândria că suntem români și dragostea pentru lucrurile tradiționale” i-au determinat să organizeze o nuntă tradițională. Un alt motiv a fost pentru „a ne bucura cu cei dragi de frumusețea iei românești”.
Dedicarea lor față de tradiție nu putea să nu fie pusă la încercare. Astfel că, nedorind să apeleze la o agenție de organizare de nunți, și-au luat inima în dinți și au început să facă planurile. În penultimul ceas al organizării, una dintre provocările întâmpinate a fost „căutarea și achiziționarea baloților de paie pentru decor, cu o zi înaintea cununiei civile, într-o zi ploioasă”.
Dar, cum orice gând frumos este răsplătit după un efort pe măsură, „la cununia civilă, care a avut loc în aer liber, în curtea Muzeului Brebu, ia a fost un must have, toți invitații purtând partea de sus a costumului național. Totodată, pentru primirea invitaților am avut gustare tradițională, șuncă, pâine, sare și ceapă, asezonată cu vișinată pentru doamne și țuică pentru domni, servite în ceșcuțe din ceramică și țoiuri. Decorul a fost de asemenea tradițional, având baloți din paie acoperiți cu preșuri bătute la război pe care au stat invitații în timpul ceremoniei și ștergare de la bunica nașilor cu care am decorat mesele”.
Petrecerea nunții a avut loc la Antonellos-Restaurant Băicoi, Prahova cu dans, voie bună și bucate alese.
Vă dorim mulți ani binecuvântați împreună!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Locația nunții: Muzeul Casa Domnească Brebu
Locație petrecere: Antonellos-Restaurant Băicoi, Prahova
Fotograf: Vlad Pahonțu
Coafura/Machiaj: Londra 17, Alina Wetzel
Aranjamentele florale și decorațiuni: Florăria Jaquelline