A fost odată, nu demult…

Povestea Anei-Maria și a lui Răzvan a început cu doisprezece ani în urmă, în orașul Marii Adunări Naționale: ne-am cunoscut în 2004, în liceul militar, la Alba Iulia; eu din Sibiu, el din Baia Mare… Lucrăm amândoi în sistemul militar, eu ofițer de aviație și el ofițer de marină. O vreme după, cei doi tineri își spuneau DA la nunta inspirată din tradiție, în toamnă, pe meleaguri transilvănene.

Cunună de flori în păr și rochie albă cu motive tradiționale

Legătura Anei-Maria cu folclorul a fost creată când era mică, prin intermediul dansurilor populare. Acest manifest al trăirilor sufletești a inspirat-o pe Ana-Maria să împletească vechiul cu noul în organizarea nunții lor, prin vestimentație, cadru și obiceiuri, iar Răzvan a urmat-o îndeaproape: a fost dorința mea dintotdeauna (să organizez nuntă tradițională); de mică am făcut dansuri populare și mi-am dorit ca atunci când mă voi căsători să fiu îmbrăcată într-o rochie tradițională. Soțului i-a plăcut ideea.

În rochie albă cu motive ornamentale brodate iscusit în roșu și negru, cu elemente cosmice și geometrice, regăsite și în ținuta mirelui: rochia a fost confecționată la Atelierul Demetria după indicațiile mele, cămașa mirelui a fost brodată acolo, Ana-Maria pășea alături de Răzvan spre Biserica Sfinții Mihail și Gavril din Muzeul Satului din Sibiu, pentru a oficia taina cununiei religioase. 

În Muzeul Satului din Sibiu, mirii au făcut un pas spre trecut, în căsuțele tradiționale specifice zonelor Sibiului și Maramureșului. În aceste odăi părea că timpul a stat în loc și au decis cu bucurie să organizeze prima parte a nunții în acest cadru: prima parte a nunții a fost în Muzeul Satului din Sibiu la căsuța specifică zonei Sibiului și cea specifică Maramureșului

Bucurie în tandem. Când timpul stă în loc.

În armonii de dans

Spre seară, voia bună și ospățul au continuat în cadrul Hotelului Ramada din Sibiu, cu formație de ceterași din Maramureș, interpreți de muzică ușoară, populară și DJ.

Noi suntem gata de-acasă
De la cinstita mireasa,
Cu colac de grâu curat
Cum ni-i obiceiu-n sat,
Că mireasa s-o rugat
Să faceți un drum și-i cale
Pân’ la casa dumisale.
Dumneavoastră de-ți veni
Ea frumos v-o mulțumi,
Cu un struț de busuioc
Cum poartă mirele-n clop,
Să aibă amândoi noroc.

Urări de nuntă

Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment

Locații:
 – Cununia: Biserica Sf Mihail si Gavril din Muzeul Satului Sibiu
 – Petrecerea: Hotel Ramada, Sibiu
Veșminte: Atelier Demetria Bucuresti
Aranjamente florale si buchet mireasa: Floraria Punct Sibiu
Fotograf: Fotonika Cluj
Cameraman: Fotonika Cluj
Muzica: formatie de ceterasi de Maramures, DJ, interpreta Anda Dimitriu(muzica usoara) și Camelia Stoita (muzica populara)
Hair stylist/Make up: Salon Baroque Sibiu