Frunzuliță didițel
Ginerică ginerel
Roagă-te de bărbier
Să-ţi mai lase un firicel
Să faci dragoste cu el
(Cântecul bărbieritului)
Iubirea ne face viețile mai frumoase. Uneori ne face să ne așezăm viața în ordine, iar alteori ne face să devenim mai zăpăciți decât eram. Așa este și cazul lui Cătălin și al Oanei.
Suntem un cuplu obișnuit, poate puțin zăpăcit, apreciem portul tradițional și ceea ce reprezintă folclorul românesc.
Povestea lor a început acum 6 ani, pe meleaguri românești apoi s-au mutat în străinătate. Dorul de țară, familie, sărbători și obiceiuri i-a determinat să aleagă tradițiile drept tematica a nunții lor.
Ne-am cunoscut în urmă cu aproximativ 6 ani, perioada în care ne-am mutat din România. Probabil acest dor permanent de casă a fost unul dintre factorii definitorii care ne-au făcut să ne alegem această tematică tradițională.
Deși iubesc ceea ce este tradițional românesc, în același timp suntem și puțin nonconformiști și am dorit să îmbinăm tradiționalul cu modernul. Din acest motiv am ales ca rochia mea să fie compusă din ie și fustă lungă albă, cu ceva motive ale iei. Atât noi, cât și nașii, am îmbrăcat porturi tradiționale. Ne-au urmat exemplul și prietenii. Unii au ales să fie, din nou, mai originali, iar unii au ales portul clasic.
Este frumos, înălțător chiar, să vezi o mulțime de oameni frumos îmbrăcați, în haine tradiționale!
Am fost pe deplin mulțumiți, era o paletă de culori minunată în sală, era inevitabil să nu zâmbești la așa frumusețe și culoare a portului românesc.
Vestimentația miresei a fost creată de doamna Tincuța Ciubotariu – Asociația Meșteșugarilor Nemțeanca, o persoană care pune suflet în hainele tradiționale pe care le creează.
Dânsa este cea care a creat vestimentația noastră, o vestimentație care îmbină viziunea noastră despre o nuntă tradițională, cât și experiența și creativitatea doamnei. Atunci când privești cu atenție modelele de pe îmbrăcăminte poți vedea clar pasiunea depusă în crearea acestora. Este o doamnă extraordinară, nu avem cuvinte de mulțumire!
Cununia religioasă a avut loc la Biserica de Lemn Înălțarea Domnului, Brașov.
Decorațiunile și buchetul miresei au iarăși o poveste frumoasă, inspirată din folclorul românesc. Florile au fost aranjate în ulcioare de lut, de acest lucru ocupându-se doamna Cristina Ivan. Tot dânsa a realizat și buchetul miresei și aranjamentul lumânărilor.
Pozele și filmarea celei mai frumoase zile din viața cuplului nostru au fost realizate de către o echipă specială. Adrian Bartoș și echipa dumnealui s-au ocupat atât de muzică, cât și de foto-video. Niște oameni minunați, profesioniști în adevăratul sens al cuvântului.
Invitații au fost încântați și cu muzica Ansamblului Codrii Neamțului, care ne-au luminat seara ploioasă de 30 iunie. Au venit cu voie bună și cu o fericire de ne-au făcut seara și mai deosebită.
De asemenea, invitații s-au delectat cu cele mai gustoase prăjituri și felii de tort, realizate cu drag și pricepere de către Băcănia mea.
Nu glumesc, am avut cel mai delicios tort și cele mai delicioase prăjituri, iar aranjamentul torului nu a fost cel clasic etajat. Cu mare drag voi apela la ei pentru orice alte evenimente.
Mărturiile au fost realizate din magneți de frigider sub forma de ie, din lut, realizați și pictați manual. Absolut genial!
Casă de piatră, cu sănătate și fericire vă dorim!
Furnizori/Colaboratori în realizarea acestui eveniment:
Fotograf/videograf: Adrian Bartoș – Veri-B-Art Studio
Locația petrecerii: Centrul de Evenimente Lux Divina, Sala Parc
Vestimentația tradițională: Tincuța Ciubotariu – Asociația Meșteșugarilor Nemțeanca
Coafura/Machiajul: Salon Alin Corbu – Alin și Roxana
Aranjamentele florale și buchetul miresei: Cristina Ivan
Muzica: DJ și Ansamblul Codrii Neamțului
Tortul și prăjiturile: Băcănia mea
Mărturiile: Atelier Maria